Liga Nationala de Baby si Minibaschet Banca Transilvania gata de start!

Incepand din 26 iunie si pana in data de 16 iulie, municipiul Mangalia va gazdui intrecerile celui mai mare eveniment baschetbalistic intern rezervat copiilor, Liga Nationala de Baby si Minibaschet Banca Transilvania 2016. Asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, si de aceasta data este preconizata o afluenta foarte mare de tineri baschetbalisti, pe terenurile de baschet amenajate in municipiul Mangalia fiind asteptati sa se reuneasca in urmatoarele trei saptamani peste 3.000 de copii legitimati, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani.
Conform calendarului anuntat de FRB, participantii la intrecerile din Liga Nationala de Baby si Minibaschet Banca Transilvania 2016 vor intra in competitie, pe categorii de varsta, dupa cum urmeaza:

– 26.06.2016 – 02.07.2016 – baby baschet, masculin si feminin (nascuti 2006 si mai mici)

03.07.2016 – 09.07.2016 – mini baschet feminin (nascuti 2004 si mai mici)

– mini baschet masculin (nascuti 2004 si mai mici) GRUPA ALBASTRA

10.07.2016 – 16.07.2016 – minibaschet masculin (nascuti 2004 si mai mici)
GRUPA ROSIE si GRUPA   GALBENA

Mai jos, va prezentam tabelele oficiale cu echipele inscrise pentru participarea in Liga Nationala de Baby si Minibaschet Banca Transilvania 2016:

Tabelul cu echipele inscrise pentru Baby Baschet Feminin poate fi accesat aici.

Tabelul cu echipele inscrise pentru Baby Baschet Masculin poate fi accesat aici.

Tabelul cu echipele inscrise pentru Mini Baschet Feminin poate fi accesat aici.

Tabelul cu echipele inscrise pentru Mini Baschet Masculin poate fi accesat aici.

Cluburile care nu isi achita datoriile fata de FR Baschet nu vor fi primite la validare/tragere la sorti.

Va rugam sa verificati exactitatea datelor prezentate si sa luati legatura cu Departamentul de Competitii pentru eventuale neconcordante.
Totodata, va reamintim cateva aspect importante cuprinse in regulamentul de baby si minibaschet 2016:
– Numar minim de jucatori      9
– Numar maxim de jucatori     16

– Validarea jucatorilor, antrenorilor si insotitorilor se face la sedinta tehnica pe baza tabelului stampilat si semnat de presedintele clubului si antrenorul insotitor si a licentelor sportive.
– Viza medicala va fi aplicata pe licenta fiecarui sportiv.
– LA MINBASCHET MASCULIN/FEMININ, echipele inscrise  sunt cele care au participat in turneele de departajare. ORICE  NEREGULA  CONSTATATA VA DUCE LA ELIMINAREA ECHIPEI DIN LIGA NATIONALA DE MINIBASCHET!!!
– Pe banca pot sta maxim 12 jucatori, inscrisi pe TABELUL NOMINAL
– Pentru baby baschet feminin si masculin, anul acesta nu este necesara LICENTA C
– Pentru echipele de baby baschet masculin si minibaschet masculin grupa albastra, se accepta echipe mixte (maxim 4 fete)
– Pentru echipele de minibaschet feminin – GRUPA ROSIE si pentru grupele de minibaschet masculin – GRUPA ROSIE SI GRUPA GALBENA, echipele pot fi conduse DOAR de antrenori care poseda LICENTA FRB tip C!
– Un antrenor poate conduce o singura echipa pe durata unei singure saptamani de competitie.

CERINTE TEHNICE:
– La repunerea  din lateral, mingea este inmanata de catre arbitru.
– Apararea zona este interzisa. Prin aparare zona se intelege o dispunere voluntara a tuturor jucatoriloraflati in faza de aparare astfel incat acestia nu sunt preocupati in a face marcaj atacantului direct si urmaresc doar sa apere zona de teren in care se afla sau o zona stabilita anterior (spatiul de 3 secunde). Marcajul reprezinta pozitionarea si deplasarea permanenta a jucatorului aparator langa atacantul direct, in sensul apararii cosului propriu si al impiedicarii primirii, manuirii sau aruncarii mingei de catre atacant.
– Apararea pressing om la om pe tot terenul este obligatorie pe toata durata jocului.
– Este interzis blocajul la omul cu minge, singura actiune permisa de blocaj va fi doar la omul fara minge.
– In atac este interzisa dispunerea in mod voit si repetat a jucatorilor pe teren astfel incat acestia sa nu reprezinte, prin pozitie sau miscare, un pericol permanent pentru adversarul direct si cosul advers, in sensul respectarii spiritului si principiilor jocului 5 contra 5.
– Nerespectarea cerintelor tehnice se sanctioneaza astfel:
– Prima abatere – se atentioneaza antrenorul
–  A doua abatere – greseala tehnica la antrenor (20 Ron)
– A treia abatere – greseala tehnica la antrenor si descalificarea antrenorului (40 Ron)
– A patra abatere, forfait tehnic

Regula 5 + 1:

–  In primele doua sferturi echipele care au 12 jucatori, sunt obligate sa efectueze MINIM o inlocuire pe sfert. In primul sfert vor juca 5+1 jucatori, in sfertul al doilea vor juca ceilalti 5+1 jucatori. Sunt permise un numar nelimitat de inlocuiri, intre cei 6 jucatori pentru fiecare sfert.
– Pentru echipele care se prezinta la joc cu 11 jucatori, acestea vor efectua obligatoriu MINIM o inlocuire in sfertul 1 (intre maxim 6 jucatori) si vor juca cu ceilalti 5 jucatori fara inlocuire in sfertul doi.
– Pentru echipele care se prezinta la joc cu 10 jucatori, acestea vor juca cu cate 5 jucatori in fiecare sfert (1 si 2), neavand voie sa faca nici o inlocuire in primele doua sferturi.
– In cazul descalificarii (5 greseli personale) sau accidentarii unuia sau mai multor jucatori in sferturile1 si 2, iar echipa nu are jucatori disponibili pentru schimbare astfel încât sa se tina cont de cele precizate anterior, se pot efectua schimbari numai cu jucatori indicati de catre antrenorul echipei adverse.
– Daca situatia de schimbare se intampla in sfertul 1, jucatorul indicat de antrenorul echipei adverse nu isi pierde dreptul de joc pentru sfertul 2.

Nerespectarea regulii  5+1 se sanctioneaza prin amenda 1000 ron.

– In sferturile 3 si 4 se poate efectua un numar nelimitat de schimbari.
– Se poate cere cate un time-out/sfert si cate unul in fiecare perioada de prelungiri.
– In ultimele 2 minute de joc, precum si la time-out, timpul de joc se opreste.
– Contestatiile poate fi depuse in termen de maxim 20 minute dupa incheierea jocului.

Comisia Tehnica va fi alcatuita din 5-7 membri pentru fiecare competitie: un reprezentant FR Baschet, un reprezentant din partea organizatorilor si reprezentanti din partea antrenorilor propusi si votati la sedinta tehnica.
Comisia tehnica va lua decizii, pe baza regulamentelor specifice, RGOC si ROJB, in toate situatiile aparute in timpul desfasurarii competitiei. Hotararile sunt executorii si nu pot fi contestate.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!