Sportcontrol

Atentat la sănătatea copiilor noştri! Propuneri iresponsabile de modificare a Legii Sportului

După ce în ultimii 15 ani Legea Sportului nr 69/2000 a fost modificată de nenumarate ori, ministrul Elisabeta Lipă vine cu o propunere iresponsabilă pentru viitorul acestei ţări.

Se doreşte oprirea finanţării pentru Federaţiile Neolimpice, federaţii care conţin zeci de mii de sportivi cu vârste începând cu 4-5 ani.

Ministrul actual al Sportului încearcă să facă discriminări între sporturi, încercând să ‘FORŢEZE’ copii, să aleagă să practice doar sporturile olimpice, oferind sprijin financiar doar acestora. Zeci de mii de sportivi din peste 45 de federaţii sportive neolimpice, sportivi care au adus sute/mii de medalii recunoscute internaţional, la Campionate Europene şi Mondiale nu vor mai fi sprijiniţi să participe la competiţiile internaţionale!

Ce ne interesează când spunem SPORT?

– Ne interesează să avem câţi mai mulţi practicanţi în cât mai multe şi variate sporturi!
– Ne interesează sănătatea populaţiei şi mai ales a copiilor care în momentul actual fac tot mai putin sport în şcoli!
– Ne interesează plus-valoarea care o dă o generaţie de copii sănătoşi!
– Ne interesează implementarea spiritului competiţional în caracterul tuturor copiilor noştri, de la o vârstă cât mai fragedă!
– Ne interesează starea fizică dar şi psihică a populaţiei României!
– Ne interesează un mediu social-sportiv sănătos pentru toţi copii ţării care au familii tot mai destrămate datorită sărăciei!
– Ne interesează şi clipele de fericire pe care le au sportivii de performanţă când reuşesc să urce pe podiumul competiţiilor Europene şi Mondiale!
– Ne interesează să ducem cât mai departe în lume Imnul Romaniei!
– Ne interesează să promovăm şi recompensăm sportivii care au aptitudini excepţionale şi care îsi fac un ţel în viaţa prin sport!
– Ne interesează un stil de viata sănătos, stil care INCLUDE SPORTUL necondiţionat!

DA, NE INTERESEAZĂ şi medaliile Olimpice şi rezultatele cât mai bune în competiţiile supreme, DAR să nu uităm că dacă îmbolnăvim poporul… cine ne va mai reprezenta în sporturile olimpice în viitor? Nu trebuie să amestecăm lucrurile, sportul nu înseamnă doar medalii olimpice! Sportul înseamnă sanatate, înseamnă formare personală şi profesională, înseamnă VIAŢĂ!

Sunt foarte multe de spus însă cred că primul lucru care trebuie făcut e ca acutalul ministru, Elisabeta Lipa, să îşi retragă propunerile de schimbare a Legii Sportului, propunerile actuale nu fac altceva decât pornirea unui ATENTAT LA SĂNĂTATEA NAŢIONALĂ!

Dacă am ajuns într-o perioadă în care sporturile olimpice nu ne mai aduc performanţe, nu trebuie să distrugem şi celelalte sporturi! Câte baze sportive mai are România? Hai să începem să construim şi rezultatele vor veni inevitabil. Dar nu poţi forţa un copil care practică artele marţiale să aleagă kaiac-canoe!!! În primul rând pentru că nu există logistică, antrenori, resurse în foarte multe din localităţiile acestei tări. Şi dacă suntem buni la Karate sau Oina, la Aeronautica sau Alpinism, de ce să nu ne mândrim că îi batem pe toţi? Sporturile în care romanii obtţn performanţe extraordinare pe plan mondial trebuie protejate şi finanţate cât mai mult!!!

În final doresc să subliniez că doar un om iresponsabil sau manipulat poate să se gândească să opreasca finanţarea federaţiilor sportive, de orice fel! Nu neaga nimeni că sunt probleme în gestionarea fondurilor dar cu siguranţă sunt alte soluţii prin care sportivii să nu aibă de suferit!

Cu respect,

Haidu Sebastian Ioan

Practicant de sport de peste 25 de ani!

Sportcontrol
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!