Sportcontrol

COSR nu este de acord cu propunerile ministrului sportului Elisabeta Lipă

Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român nu este de acord cu propunerile facute de Elisabeta Lipa.
Alin Petrache a facut o declatarie pe aceasta tema:
‘Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu este de acord absolut deloc cu scoaterea de la finanţare a federaţiilor neolimpice. Noi nu am făcut niciodată nicio propunere în acest sens. Conform principiilor chiar ale Olimpismului, practicarea sportului este un drept fundamental al omului iar eu cred că educaţia fizică şi sportul, indiferent de formă lui de recunoaştere sau organizare, constituie o activitate de interes naţional care trebuie să fie sprijinită şi finanţată de stat.’

SPORTCONTROL continua sa fie impotriva acestor propuneri a doamnei Lipa, propuneri care sunt un atentat la sanatatea copiilor acestei tari. Consideram ca sportul este subfinantat in Romania si trebuie luate masuri prin care sa se construiasca noi baze sportive/pe ramuri de sport in orasele importante din tara. De asemenea nu suntem de acord cu discriminarea dintre diferitele ramuri sportive si nu credem ca trebuie sa redirectionam toti sportivii catre sporturile olimpice.

Cu respect,
Haidu Sebastian Ioan
Practicant de sport de peste 25 de ani!

www.sportcontrol.ro

Sportcontrol
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!