BUTE VS ALVAREZ, 24 februarie, Videotron Centre of Quebec City

Lucian Bute va lupta in Maineventul Galei de Box din Quebec impotriva lui Eleider Alvarez in 24 februarie, la categoria semigrea.

Alvarez in varsta de 32 ani este neinvins în 21 de meciuri la profesionişti (10 KO), in timp ce Bute la, 37 ani, are un palmares de 32 de victorii (25 KO), 3 infrangeri (1 KO) si un egal.

Bute a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Caștigatorul meciului va boxa ulterior impotriva canadiano-haitianului Adonis Stevenson.

Bute a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, și poate urca din nou în ring în 2017.

Lucian Bute a afirmat ca nu a luat cu bună stiinta un produs interzis in sport si ca va actiona in instanta laboratorul care a preparat suplimentul care continea substanta respectiva.

La 25 noiembrie, Comisia de box si wrestling din Washington DC a anuntat că a acceptat explicaţiile pugilistului român Lucian Bute, conform carora substanta cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel ca boxerul va putea lupta din nou.

Cele două parti au ajuns la un acord ca Bute sa doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă impotriva dopajului. In plus, Bute a acceptat o “suspendare teoretică” de sase luni, care s-a incheiat la 6 noiembrie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!