ROMANIA PE LOCUL 19 MONDIAL LA MMA AMATORI – IN CLASAMENTUL GENERAL IMMAF

România crește ușor dar sigur în clasamentul general al MMA-ului mondial. MMA-ul sau Artele Marțiale Mixte sunt într-o dezvoltare foarte mare în țara noastră. Astfel în momentul de față potrivit clasamentului federației internaționale de MMA pentru amatori – IMMAF – România este pe locul 19 în clasamentul mondial.

‘Cel mai bine clasat sportiv român este Raluca Dinescu, fiind clasat pe locul 40 cu 439 de puncte urmat de Cristian Iorga, locul 66 mondial cu 194 de puncte.

Raluca este cea mai medaliata sportiva la MMA-ul amator din Romania, cucerind pana in acest moment 2 medalii de argint (la Europenele 2015 si 2016) si o medalie de bronz la mondialele din 2016. De mentionat faptul ca, IMMAF este liderul mondial la MMA-ul amator, fiind singura organizatie internationala care a strans participanti activi la campionatele mondiale sportivi din peste 22 de tari de pe 5 continente, inca de la prima editie.

Din 2014, sportivii romani nu au ratat nici o competitie europeana sau mondiala, chiar daca toate eforturile de participare au fost 100% suportate de catre sportivi, ceea ce inseamna o dorinta puternica de a practica acest sport.

Totalul medaliilor internationale fiind de 7:

Nicolo Bonati – argint la Campionatul Mondialul de MMA, Las Vegas – 2014;

Vlad Mavrodin – bronz la Campionatul Mondial de MMA, Las Vegas – 2015;

Raluca Dinescu – argint la Campionatul European de MMA, Birmingham – 2015, argint la Campionatul European de MMA, Praga – 2016, bronz la Campionatul Mondial de MMA, Las Vegas – 2016;

Cristian Iorga – bronz la Campionatul Mondial de MMA, Las Vegas – 2016;

Ion Grigore – bronz la Camionatul European de MMA, Praga – 2016;’ (preluat de pe www.rmmaf.ro)

Federația Romană de MMA – RMMAF a făcut demersuri pentru recunoașterea acestui sport și în România însă momentan MTS-ul nu are o viziune clară privind dezvoltarea și actualizarea ramurilor sportive din țara noastră.

Sperăm că MTS-ul nu își va concentra eforturile spre sporturile la care românii nu au șanse de câștig ci din contră va investi într-un viitor în care România este capabilă să reprezinte tricolorul cu succes și pe podiumul celor mai importante competiții internaționale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!