Sorin Moldovan respinge proiectul de lege care prevede o egalizare a premierii sportivilor

Astazi, 7 martie 2017, Sorin Moldovan a susținut în ședința de plen a Camerei Deputaților respingerea proiectului de lege care prevede o egalizare a premierii sportivilor (la competițiile europene și mondiale) indiferent de sportul practicat.

“Consider că premierea performanțelor trebuie să țină cont de o serie de factori obiectivi (recunoscuți și în plan mondial), cum ar fi: gradul de dificultate, aria de practicare a sportului respectiv, buna guvernanță a organizației sportive internaționale, numărul de țări participante la o competiție, etc.

Un cuantum al premiilor identic pentru orice campionat mondial sau european nu ar respecta criterii ca valoarea performanței, importanța și amploarea competiției, precum și gradul de dificultate al acesteia. Astfel, nu poate fi egal ca valoare a performanței un titlu mondial sau european obținut la sporturi ca atletism, lupte, judo, handbal, karate, box, bascket, înot, gimnastică cu un titlu similar la sporturi ca popice, scrablle, radioamatorism, etc., chiar dacă se numește tot campionat mondial sau european.”, a postat Sorin Moldovan pe pagina de fb.

Proiectul de lege se va întoarce la comisia de sport din Camera Deputaților.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!