Atletism – 25 martie, a III-a ediție a evenimentului ”Aiud Maraton”. Competiție de talie europeană, sub sloganul „O zi împreună”!

Primăria Municipiului Aiud a găzduit, vineri, 17 martie 2017, o conferință de presă prilejuită de ”Aiud Maraton”, o competiție care se va desfășura în curând și care se află la cea de-a III-a treia ediție. Gabriela Gâlea, consilier al primarului Municipiului Aiud, Levente Polgar, inițiatorul evenimentului, Anda Goia, managerul de proiect și Robert Theiss, membru în echipa de organizare, au dat detalii despre maratonul care, de la an la an, se impune ca un reper solid în sfera competițiilor de acest gen. Startul ”Aiud Maraton” va fi dat de celebra campioană Gabriela Szabo.

Pentru detalii puteți consulta site-ul www.aiudmaraton.ro care vă ține la curent cu toate aspectele evenimentului! De asemenea, puteți urmări și pagina de facebook Aiud Maraton!

Vă reamintim că în 25 martie 2017, Aiudul va găzdui cea de-a III-a ediție a evenimentului ”Aiud Maraton”, o competiţie care nu percepe taxă de înscriere, pusă sub semnul solidarităţii faţă de semenii noştri. ”Aiud Maraton” este un eveniment de suflet pentru sportivii care doresc să aducă un zâmbet celor încercaţi de probleme de sănătate.

În organizarea acestui eveniment, trebuie menționat și aportul financiar și logistic al administrației locale. Astfel, demersurile comune s-au materializat în încheierea unui parteneriat, aprobat de Consiliul Local, prin HCL nr. 288/24.11.2016, prin care autoritatea locală se obligă să asigure logistica la locul de primire a invitaților și participanților (corturi, mese, scaune, bănci), să asigure ordinea publică la locul de primire a invitaților și participanților și la locul de premiere, să asigure prezența serviciului de prim ajutor, respectiv a Crucii Roșii Alba, precum și să promoveze evenimentul în mijloacele de informare în masă. De asemenea, joi, 16 martie 2017, a avut loc ședința de Consiliu Local, în cadrul căreia a fost aprobată suma de 5000 de lei, bani alocați pentru acest eveniment.

Inițiatorul competiției este Polgar Levente Ioan (Levy), un tânăr sportiv aiudean, care a reușit să aducă în palmaresul său participări la competiții de talie internațională. Atunci când aleargă, Levy duce cu el mesajul de întrajutorare a semenilor săi aflați la nevoie, fiind un exemplu pentru noi toți.

”Aiud Maraton” a fost și este un vis al lui Levy pe care și l-a îndeplinit cu succes și anume promovarea sportului și totodată susținerea cauzelor sociale.

”Aiud Maraton” va cuprinde, şi în 2017, două probe, respectiv una de maraton 45km și semimaraton 22.5km.

Înscrierile se pot face la: http://www.aiudmaraton.ro/#inscrieri. Pentru că numărul de participanți a fost atins, cei care doresc să se mai înscrie o pot face, însă vor alerga în afara competiției.

Ambele probe se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate. Startul şi sosirea se vor face din/în centrul oraşului Aiud. Atât la maraton, cât şi la semimaraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut, din punct de vedere medical. Minorii vor putea participa numai dacă au acordul părinților, în formă scrisă, însoțiți de către aceștia, precum și adeverința medicală.

Categorii de concurs:

Atât la maraton cât și la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs: Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

Nu contează dacă ești alergător de performanță sau începător, distracția este garantată și ai întotdeauna pe cineva alături, indiferent de nivelul tău de pregătire.

Competiţia noastră nu are taxă de înscriere, dar încurajăm donaţiile care vor fi direcţionate către asociaţiile: Invinctus România si AHNR (Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România). Contul Asociației, în care puteți face donațiile pentru cele 2 asociaţii pe care le susținem anul acesta, este RO02RZBR0000060018977631 (RON), cu mențiunea Aiud Maraton.

Înscrierile se pot face până la date de 24 Martie 2017 pentru cele două probe (maraton şi semimaraton).

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere, pe care îl puteți găsi accesând adresa: http://www.aiudmaraton.ro/#inscrieri

ORGANIZATOR: Asociația Aiud Sport

PARTENERI: Primăria Municipiului Aiud, Consiliul Local Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu” prin Centrul Reacreativ Educațional Bianca, Theiss Agency.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!