Cristina Neagu, desemnata de IHF cea mai buna handbalista din lume pentru a treia oara.

Cristina Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2016, în ancheta realizată de Federația Internațională de Handbal pe site-ul oficial.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite in urma votului jurnalistilor, specialistilor si fanilor, pe site-ul oficial al federatiei internationale, www.ihf.info.

Cristina Neagu câștigă pentru a treia oară titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, după 2010 și 2015.

Românca a câștigat detașat, obținând 37,14% din votul fanilor, în fața norvegiencei Nora Mork (20,86%).

Jucătoarea româncă nu a obținut rezultate deosebite în 2016, dar a ajuns cu Buducnost la turneul Final Four al Ligii Campionilor și a participat cu naționala României la JO 2016 și la EURO 2016 (locul 5).

Interul stânga a fost a treia marcatoare în sezonul trecut al Ligii Campionilor, al JO 2016 și la EURO 2016.

Handbalista de 28 de ani a recunoscut că ar renunţa la toate trofeele individuale în schimbul unei medalii de aur cu naţionala României.

„Premiile individuale sunt importante, dar le-aş da pe toate pentru o medalie de aur cu echipa naţională. Ştiu că fetele alături de care joc fac tot ce pot, încercăm să ajutăm echipa, din păcate nu am reuşit să luăm un aur până acum. La CM 2015 am fost aproape de calificarea în finală. Mergem mai departe, încă am speranţe foarte mari. Cât timp voi juca handbal voi da totul pentru a obţine acest lucru”, a precizat sportiva legitimată la Buducnost.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!