1 DECEMBRIE Polgar Levente si inca 20 de persoane au alergat 33 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională!

1 DECEMBRIE 2017 –  Polgar Levente si inca 20 de persoane au alergat 33 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională!

Douăzeci de persoane au alergat 33 de kilometri pentru a sărbători Ziua Naţională a României, la Alba Iulia, la iniţiativa lui Levente Polgar, cetăţean român de etnie maghiară.

După ce au ajuns la Alba Iulia, Levente Polgar a ţinut un discurs în faţa Sălii Unirii, locul unde s-a semnat Actul de Unire, îndemnând la pace şi armonie între etnii.

”Am avut parte de un traseu minunat, de mult bun simţ din partea şoferilor din trafic. Nu am întâmpinat probleme şi astăzi, de 1 Decembrie, voi încuraja pacea între etnii. Îmi doresc, cum sărbătoresc eu Ziua Naţională a României, ca şi celelalte etnii să îşi poată serba în voie şi în pace şi armonie ziua lor. E un îndemn către pace, convieţuire şi un semn de respect reciproc. Port cu mândrie tricolorul şi am declarat de la început că aceşti 33 de kilometri anual îi dedic militarilor căzuţi în teatrele de operaţiuni. Cu toată simpatia le declar tot respectul meu”, a spus Levente.

Acesta a adăugat că iniţiativa de a alerga de la Aiud la Alba Iulia a fost făcută publică, pentru a i se alătura şi alţii, iar în final au fost 20 de persoane care au făcut tot traseul.

”Am respect faţă de ţara pentru care trăiesc, îmi arăt sentimentul de dragoste faţă de semenii cu care convieţuiesc zi de zi. Eu fiind de etnie maghiară, merg pe stradă şi vorbesc limba aceasta, trăim în armonie. Voi transmite de pe treptele Sălii Unirii sentimente de dragoste, convieţuire paşnică, în armonie, de încurajare. Să începem să coasem rana care a fost cândva. Acum ar trebui să ne uităm spre viitor, să nu ne mai uităm spre trecut, să trăim prezentul şi să ne uităm spre viitor”, a spus Levente.

Levente este un sportiv care se implica activ in promovarea sportului, a miscarii si a faptelor bune. El, prin actiunile lui, a reusit sa ajute mai multe ONG-uri pentru care a facut campanii de strangere de fonduri dar si persoane aflate in dificultati, persoane la care a facut voluntariat, ajutându-i la treburile casnice. Menționăm ca Levi a suferit un accident cand era mic, a rămas fără o mână de la vârsta de şase ani, dar a demonstrat in nenumărate rânduri ca poate să facă lucruri marețe și chiar să îi ajute și pe alții.

Felicitări Levi!!!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!