Tibi Useriu, pentru a treia oara participant la cel mai greu maraton de pe planeta

Romanii scriu din nou istorie prin activitatea de performanta a lui Tiberiu Useriu. Acesta a ales sa confrunte pentru a 3-a oara traseul celui mai greu maraton de pe planeta: 6633 Arctic Ultra.

Plecat deja spre Canada, romanul uremaza sa ia startul si sa incerce sa isi mentina pozitia de fruntas, asta dupa ce in ultimii doi ani a castigat ambele editii. Originar din Pasul Tihuta, judetul Bistrita-Nasaud, Tibi va avea o misiune grea in perioada 8 – 17 martie, organizatorii pregatind multe surprize pentru editia aniversara din 2018. Se anunta un traseu nou, de +350mile, care marcheaza cei zece ani de cand s-a inaugurat acest concurs. Pentru a marca acest moment important, Tiberiu Useriu a fost invitat special sa participe la competitie.

“Cred, in primul rand, ca merg acolo pentru ca pot sa fac acest lucru si imi place foarte mult aceasta cursa. Un motiv pentru care ma intorc acolo este traseul, care este anul acesta diferit fata de ceilalti doi ani in care am participat. Va fi o cursa noua. A devenit mai dificila din punct de vedere al kilometrilor, o sa avem o distantă de 617 km de parcurs. Sunt aproximativ 60 – 70 km in plus fata de anul trecut. Organizatorii sustin ca maratonul din acest an este mai greu. Mie imi este greu sa inteleg ce poate fi mai greu. Este o competitie aniversara, suntem 5 – 6 invitati, jumatate sunt fosti participanti. Este pentru prima data cand numarul este maxim. Sunt admisi 30 de concurenti, din care 26 sunt la proba noastra, de 350 de mile. Este cea mai mare participare de pana acum la aceasta competitie. Tot ceea ce este mai nou, mai greu, pentru mine este o provocare”, a declarat pentru MEDIAFAX, Tiberiu Useriu.

s

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!