Atletism – Cluj Arena va găzdui si în acest an Campionatele Internationale de Atletism ale României

Cluj Arena anuntă oficializarea parteneriatului cu Federatia Română de Atletism în vederea găzduirii, în perioada 2-3 iunie a.c., pe stadionul-simbol al Clujului, a unei noi competitii de top cu participare internatională, în cadrul căreia vor concura unii dintre cei mai valorosi atleti români ai momentului, alături de performeri din străinătate, campioni olimpici, europeni si recordmani mondiali.

„O parte însemnată a ceea ce a devenit Clujul în ultimul timp, inclusiv sub aspectul vizibilitătii internationale, se datorează unor asemenea manifestări de înaltă tinută, cu participare externă, pe care le-am găzduit în plan sportiv si nu numai. Construirea Cluj Arena cu o pistă de atletism încorporată si nu doar ca un stadion conceput special pentru fotbal s-a dovedit a fi, iată, mai mult decât inspirată” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Astfel, în conformitate cu prevederile contractului încheiat între Cluj Arena si Federatia Română de Atletism, pe stadionul emblemă al Clujului vor fi organizate, pentru a treia oară, Campionatele Internationale de Atletism ale României, una dintre cele mai vechi si mai apreciate competitii atletice de profil din lume. Cei prezenti vor avea ocazia să-i urmărească concurând pe pista modernă a Cluj Arena pe unii dintre cei mai titrati atleti români, precum Alina Rotaru (campioană universitară în 2017 la săritura în lungime), Andreea Panturoiu (campioană europeană U23 în 2017 la triplu salt) sau pe Andrei Gag (vicecampion mondial de sală la aruncarea greutătii), care vor asigura un spectacol atletic de înaltă tinută, alături de zeci de sportivi de top.

Campionatele Internationale de Atletism ale României au o istorie extrem de bogată, de 62 de editii, scopul celei cu numărul 63 fiind si acela de a deschide calea Grand Prix-urilor de atletism organizate în România. Competitia din acest an va avea cca. 20 de probe, dintre cele mai apreciate – 100 de metri, săritura în înăltime, triplusalt, aruncarea greutătii, stafetă, 5000 de metri, etc.

Informatii suplimentare referitoare la program, bilete, conditii de acces, pot fi obtinute accesând web-site-ul www.internationale.fra.ro.

Biroul de presă C.J. Cluj

3 aprilie 2018

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!