Romania s-a clasat pe locul 6 la FIBA U16 Womens European Championship, Division B, Podgorica 2018

Reprezentativa feminina de cadete a Romaniei a ocupat locul 6 in clasamentul final al FIBA U16 Womens European Championship, Division B, intreceri care se incheie in aceasta seara la Podgorica, dupa ce tinerele noastre baschetbaliste au cedat in ultimul joc in fata puternicei selectionate a Israel, cu scorul de 47-59 (14-17, 4-10, 14-12, 15-20). In pofida acestui rezultat, nationala Romaniei ramane cu o linie de clasament pozitiva, acumuland pe durata intrecerilor 5 victorii si 3 infrangeri.

Ultima zi a intrecerilor continentale dedicate sportivelor de pana in 16 ani n-a adus Romaniei mult dorita revansa in fata selectionatei similare a Israel, echipa care ne depasise clar in faza inaugurala si a incheiat pe prima pozitie cursa din Grupa C. Prezente astazi pe terenul University Sport&Culture Hall din Podgorica pentru un ultim meci de clasament, nationalele Romaniei si Israel au oferit un duel baschetbalistic interesant, in care echilibrul a fost consemnat pana aproape de final. Mult mai atente in defensiva si cu Petrof intr-o forma sportiva deosebita, nationala pregatita de antrenorul Miroslav Popov a reusit sa ridice serioase probleme adversarei sale, diferenta de scor fiind vizibil diminuata fata de cea inregistrata in partida din faza inaugurala (n.n. – in grupa C, Israel a castigat cu 73-39. Din nefericire pentru nationala tricolora, Israel a speculat foarte bine erorile de tehnica individuala ale baschetbalistelor noastre (n.n. – 30 de mingi pierdute!) si s-a distantat pe tabela in ultimul sfert, fluierul final al arbitrilor inregistrand victoria selectionatei Israel, cu scorul de 59-47. Conform datelor statistice oficiale, punctele Romaniei au fost marcate de PETROF (20 p, 4×3, 4 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), ION (11 p, 2×3, 7 rec, 1 pasa, 2 int), CROITORU (7 p, 11 rec, 2 pase, 2 cap), BOTOROGEANU (3 p, 1 rec), LIPOVAN (2 p, 5 rec, 4 pase, 3 int), POP (2 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), BOTA (2 p, 6 rec). Au mai evoluat HORLEA, IGNAT (1 rec, 1 int), DUMITRU (2 rec), LUNGU (1 rec, 1 int) si MANGRA (1 rec, 2 int, 1 cap).
In urma acestui rezultat, Israel a ocupat locul 5 iar Romania s-a clasat pe pozitia 6 in topul final al intrecerilor de la Podgorica.
Alte informatii despre rezultate, clasamente si statistici oficiale puteti gasi pe site-ul oficial al competitiei – http://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/

Sursa: http://www.frbaschet.ro/

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!