Romania participa la Campionatele Mondiale de MTB, din Elvetia

Echipa nationala a Romaniei participa in aceste zile la Campionatele Mondiale de Mountain-Bike, care se vor desfasura in Elvetia, la Lenzerheide. Delegatia noastra este compusa din opt sportivi si doi oficiali, ciclistii romani urmand a participa in probele de cross-country (XCO) si downhill (DHI).

Pentru competitiile de XCO, team-managerul Cristian Losonczi i-a selectionat pe Lucian Logigan (Elite), pe Vlad Dascalu (U23), Vasile Gabriel Silaghi si Silviu Narcis Buzan (juniori). De asemenea, tara noastra va fi reprezentata si in proba junioarelor, de Eszter Bereczki.

La DHI, tara noastra va avea reprezentanti doar in probele masculine: Istvandi Akos si Remus Cristian Bonta, la Elite, si Matei Ioan Moisil, la juniori. Managerul echipei de DHI este Alexandru Mititean.

Cristian Losonczi, selectionerul lotului de cross-country al Romaniei, spune ca sportivii nostri sunt in varf de forma: „Toti reprezentantii nostri care vor concura la Lenzerheide sunt increzatori, motivati, pregatiti si nerabdatori sa ruleze pe traseele campionatului mondial”.

Printre obiectivele sportivilor nostri se numara o clasare pe podium la XCO, in proba rezervata concurentilor de la categoria U23. “Speram la o clasare pe podium prin Vlad Dascalu, campionul national, care in acest an a castigat o cursa din cadrul Cupei Mondiale si a terminat pe locul 6 in clasamentul general”, a mai spus Cristian Losonczi. Acesta spera si la o comportare cat mai buna si din partea lui Lucian Logigan, care in aces an a terminat pe locul secund Campionatele Balcanice. In privinta juniorilor, unicul obiectiv este acumularea de experienta.

Pentru lotul de DHI, obiectivul competitiei din Elvetia este acumularea de puncte pentru a permite prezenta in cursele cupei mondiale din 2019. Totusi, reprezentantii nostri se afla la debutul intr-o competitie de acest nivel, astfel ca experienta de la Lenzerheide va fi un real castig pentru ei.

Sursa: federatiadeciclism.ro

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!