Thomas Lièvremont, antrenorul Romaniei: “e absolut necesar ca mentalitatile si felul in care abordam lucrurile sa se schimbe pentru a putea exista pe scena mondiala”

Nationala de rugby a Romaniei are de cateva zile un nou antrenor principal, francezul Thomas Lièvremont. Acesta a colaborat cu Stejarii pentru doua din meciurile din Rugby Europe Championship, din luna martie, cu Rusia si cu Belgia, ca antrenor specialist al marginii si a coordonat pregatirea Romaniei A, in luna iunie, pentru meciurile cu England Counties. In premiera antrenor al unei echipe nationale de seniori, dupa ce a antrenat la nivel de club, pe Dax, echipa pe care a promovat-o in Top 14 (prima liga franceza) si pe Bayonne, iar in ultimii ani a fost managerul echipei nationale de U20 a Frantei, Thomas a vorbit despre aceasta noua provocare a carierei sale.

Ce stiai despre rugbyul romanesc si care era perceptia ta asupra jucatorului roman de rugby, inainte de a veni sa lucrezi cu nationala Romaniei?
Intotdeauna mi-am imaginat jucatorul roman ca unul dur, hotarat, rau, dar rau in sensul de se lupta pentru ceea ce isi doreste si de a nu renunta usor, cu un caracter foarte puternic. Am avut sansa sa joc alaturi de doi dintre marii jucatori romani la Biarritz, Petru Balan si Ovidiu Tonita, si mi-au confirmat aceasta impresie, care, in timp s-a imbunatatit si mai mult, dat fiind ca cei doi au ajuns la cel mai inalt nivel international.

Ai lucrat deja cu jucatorii romani pentru cele doua meciuri din Rugby Europe Championship din acest an. Cum ti se pare grupul?
Grupul cu care am lucrat reprezinta o generatia cu mult talent, care ar fi trebuit sa atinga varful carierei la Cupa Mondiala din Japonia de anul viitor. Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura nefericita si pentru a stii cum sa ne raportam la ce avem de facut pe viitor trebuie sa avem o discutie cu fiecare jucator in parte ca sa aflam ce obiective are, ce motivatie are pentru noi provocari, si sa vedem daca poate ajuta la integrarea treptata a unei noi generatii.

Citeste continuarea pe: frr.ro

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!