ENTORSĂ: Cum recunosc o entorsă și ce trebuie să fac în cazul unei accidentări?

ENTORSĂ: Cum recunosc o entorsă și ce trebuie să fac în cazul unei accidentări?

0
6673
entorse-sfaturi-pentru-recuperare-rapida
entorse-sfaturi-pentru-recuperare-rapida
Asigurare rapida și ieftina!pint.ro%20

ENTORSĂ: Cum recunosc o entorsă și ce trebuie să fac în cazul unei accidentări?

O entorsă este o leziune la nivelul ligamentelor care se produce cel mai adesea în articulațiile gleznei sau mâinii și care rezultă din mișcări bruște sau neobișnuite care solicită în mod excesiv ligamentul afectat. Practicarea unor sporturi fără o încălzire adecvată care să intensifice circulația și să relaxeze tendoanele, pregătindu-le pentru efort fizic sustinut, poate predispune oamenii la accidentări care pot duce la entorse.

Cum recunoastem o entorsă?

Entorsele sunt acompaniate de:

  • Durere si impotenta functionala articulara;
  • Tumefiere (edem articular);
  • Echimoza (aparitia de vanatai la nivelul articulatiei lezate);
  • La mobilizarea se poate sesiza un pocnet specific fapt ce atesta prezenta unei rupturi ligamentare.

Factori de risc ai entorselor

Fără o încălzire adecvată care să intensifice circulația și să relaxeze tendoanele înainte de a începe să practici anumite sporturi poate duce la risc crescut de a suferi entorse. Acest lucru este valabil mai ales pentru fotbaliști, baschetbaliști, rugbiști, jucători de baseball și practicanți de arte martiale. Entorsele sunt frecvente în genunchi, degete, glezne și ligamentele intervertebrale, precum și în articulațiile mâinilor și gleznelor.

CE ESTE O ENTORSA?

Ce sunt entorsele?

O entorsă este o leziune a unei articulații care implică întinderea sau ruperea ligamentelor. Aceasta poate provoca durere, umflături și instabilitate în articulație. Genunchii, gleznele și încheieturile mâinilor sunt cele mai frecvente locații pentru entorse, dar ele pot apărea și în alte articulații. Cauzele pot include căderi, loviri sau mișcări forțate neobișnuite. Tratamentul poate consta în repaus, gheață, compresie și înălțare, medicamente pentru durere și fizioterapie pentru recuperare și prevenirea problemelor viitoare. În cazuri mai severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara ligamentele rupute.

In functie de impactul fortelor asupra ligamentelor, leziunea poate fi subimpartita in 3 categorii distincte:

  • Entorsa de gradul I in care ligamentul ramane intact fiind doar elongat in timpul traumatismului;
  • Entorsa de gradul II reprezinta ruperea partiala a ligamentului;
  • Entorsa de gradul III presupune ruptura ligamentara totala uneori cu avulsie osoasa (capetele ligamentului sunt inserate pe os astfel ca sub actiunea unor forte suficient de mari osul este tras brusc si se poate smulge).

Tratamentul entorselor depinde de gradul de accidentare si de localizarea articulatiei afectate, insa in principal sunt recomandate:

  • Repaos articular;
  • Aplicarea de comprese cu gheata pentru reducerea edemului si diminuarea durerii;
  • Bandajare pentru mentinere in pozitie fiziologica;
  • Elevarea membrului afectat pe un plan inclinat deasupra nivelului inimii pentru diminuarea edemului post lezional.

Medicatia orala si cea topica (unguente farmaceutice) poate reduce durerea si inflamatia prin intermediul antiinflamatoarelor nonsteroidiene.

Pentru recuperarea zonei afectate de o entorsă, luxație și / sau echimoze

Pentru tratament putem folosi

  • Apireven Cremă + Lioton Gel ( se amestecă cremele ) apoi se aplică pe zona afectată.
  • Se pune o fașă elastică și se pun 2 straturi de șervețele umede.
  • Apoi totul se infoliază cu folie alimentară transparentă.
  • Se aplică seara inainte de somn și se ține până dimineața.
  • Se repetă 3-4 nopți în funcție de durere.

În anumite situații, când tratamentele non-invazive nu au succes și articulația (de exemplu, genunchiul) nu este stabilă sau durerea persistă după luni de tratament de recuperare, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara ligamentele. Acest lucru poate include artroscopia (o intervenție chirurgicală minim invazivă) pentru a verifica dacă există fragmente osoase sau ligamentare în interiorul articulației și reconstructia ligamentelor (dacă ligamentul colateral medial este afectat, poate cauza instabilitate în genunchi).

Bucuresti: Cele mai importante centre / sali de FITNESS


Antiinflamator entorsa, Cel mai bun unguent pentru entorse, Analgezice pentru entorse, Medicament, entorsa glezna, Gel pentru luxatii entorse, Cartof la entorsa, Medicament pentru luxatie, Geluri pentru entorse, lioton gel, apireven crema, diclofenac gel, piroxicam, voltaren, sindolor, crema pentru entorse si echimoze, antiinflamatoare pentru dureri, cele mai bune antiinflamatoare pentru durere, tratament recuperare rapida luxatii entorse echimoze, creme gel luxatii, creme pentru lovituri

cel mai bun unguent pentru entorse, cea mai buna crema pentru accidentari, gel unguent crema pentru entorse, ce sa folosesc la entorsa

Cadoul perfect pentru copii - Bijuterii personalizate Bucurestichicbijoux.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here