Sportcontrol

MTS + Lipă – Discriminarea de la cel mai inalt nivel!

După marea dezamăgire de la Jocurile Olimpice din Brazilia unde – delegaţia României s-a comportat ca şi cum ar fi fost pentru prima data la o competitie internaţională, Ministerul Tineretului si Sportului dublează premiile pentru sportivii participanţi la ceea ce se vrea a fi “Compeţiţia Supremă”.

Nu ar fi un lucru rău dublarea premiilor pentru sportivi dacă nu s-ar face o discriminare între sporturi.

Cum poţi să oferi premieri si susţinere doar persoanelor care practică sporturi olimpice? Unde mai este competiţia reală dintre sportivi? Cum se mai pot naşte valori?

Ne dorim să îi  pensionăm cu “pensii speciale” pe veteranii care au mai rămas pe baricade la JO dar nu încurajăm dezvoltarea altor sporturi unde există competiţie, valori, antrenori şi chiar baze sportive.  Ce înseamnă următoarele JO pentru România? Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu?

Nu vrem să acceptăm că trebuie să ne axăm pe alte sporturi! Avem campioni mondiali în atâtea discipline sportive dar în loc să îi promovăm, le tăiem finanţările. Nu există sport în afară de ramurile olimpice?

Consider că la şefia Ministerului Tineretului şi Sportului trebuie să ajungă o persoană care provine dintr-un sport neolimpic. Această persoană ştie aprecia valorile fiecărui sport şi sportiv, nu va promova doar ramurile olimpice, ramuri la care poate nici măcar nu  avem sportivi deosebiţi.

Cu un sentiment amar îmi doresc să schimbăm din temelii gândirea şi metodele actualei conduceri a MTS-ului şi COSR-ului, gândire care omoară speranţele tuturor potenţialilor campioni din toate sferele sportului.

Elisabeta Lipă ne demonstrează încă odată ca nu are soluţii reale pentru a dezvolta sportul din România, ba chiar mai mult îl extermină din toate parţile.

Felicităm pe această cale toţi sportivii participanţi la JO de la Rio, în special celor care au adus rezultate extraordinare în aceste vremuri tulburi din sportul românesc.

Îndemnăm cât mai mulţi copii să practice sport, orice sport, deoarece doar dacă îl practică pot să ajungă campioni.  Nu este vorba doar de a fi un campion dar competiţia şi întrecerile între micii practicanţi le pot defini un drum mult mai uşor şi frumos în viaţa.

Sportcontrol
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!