Sportcontrol

MTS: Bugetul e mai mic decât cel estimat, dar avem un excedent de 20 de milioane din 2016

Ministrul Tineretului și Sportului – Marius Dunca – a declarat că bugetul instituției pe 2017 este mai mic decât cel estimat în decembrie în cadrul audierilor în fața Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului înainte de preluarea mandatului, dar a precizat că acestuia i se adaugă un excedent de aproximativ 20 de milioane de lei din 2016.

Marius Dunca anunțase în luna decembrie a anului trecut, în fața comisiilor parlamentare, că în 2017 bugetul MTS va fi suplimentat cu 198 de milioane de lei față de cel din 2016. În 4 februarie, comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat, un buget pe 2017 de 431.878.000 lei pentru Ministerul Tineretului și Sportului.

Marius Dunca: “Da, bugetul MTS este mai mic decât cel estimat, dar avem și un excedent bugetar de care nimeni nu a vorbit. Sunt bani necheltuiți de anul trecut. Este vorba despre 20 de milioane de lei în plus față de bugetul anunțat. Eu niciodată nu pot fi satisfăcut de buget, dar avem suficienți bani pentru a ne desfășura activitățile. Trebuie să prioritizăm federațiile și să le încurajăm pe cele care au potențial. Am avut discuții cu reprezentanții federațiilor și vom încerca să găsim soluții. Pentru că nu o să pot rezolva singur toate problemele sportului românesc. Trebuie să lăsăm la o parte orgoliul și mândria și să ne așezăm toți la o masă”, a declarat Dunca.

Ministrul a anunțat că joi în 16.02.2017 va înființa Consiliul Național al Mișcării Sportive din care vor face parte reprezentanți ai mai multor ministere.

Sportcontrol
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!