Sportcontrol

MTS – Cu ce sume au fost finanțate Federațiile Sportive în anul 2017

Ministerul Tineretului şi Sportului a avut la dispoziție un buget de 94 de milioane de lei pe 2017, adică puțin peste 20 de milioane de euro. Aproape 15 milioane din această sumă reprezintă bani de la bugetul de stat în timp ce restul provin din venituri proprii

Sumele repartizate fiecărei federații sportive naționale sunt următoarele:

sume propuse spre finantare federatii sportive 2017

În principiu nu avem foarte multe de reproșat despre faptul cum s-au făcut propunerile de finanțare, cu observațiile că deși stăm foarte prost cu bazele sportive în majoritatea sporturilor, mai ales legate de infrastructura de pregătire la sporturile de iarnă gen Bob și Sanie, sau Hochei pe Gheață, nu înțelegem cu se pot aloca sume atât de importante la aceste sporturi, la care România stă foarte prost la capitolul rezultate, în detrimentrul sporturilor în care Românii chiar reușesc să îi invingă pe adversari din țări mult mai bine finanțate, românii reușind să impună intonarea imnului nostru național la Campionate Europene sau Mondiale.

sume propuse spre finantare federatii sportive 2017 b

Suntem bucuroși că s-a reușit trecerea peste impasul în care sportul românesc a fost anul trecut, fapt prin care au fost blocate premierile la mai multe federații naționale.

Considerăm că este nevoie de o monitorizare mult mai bună (inexistentă în anii trecuți) din partea ministerului, print-un personal competent și calificat (ne referim aici la consilierii mts-ului care habar nu au despre ceea ce înseamnă sporturile pentru care ei ‘lucrează’) a tuturor competițiilor la care participă sportivii în cadrul Federațiilor finanțate de aceștia.

Ne dorim finanțări cât mai transparente, către sporturile care aduc rezultate și astfel beneficii de imagine țării noastre, precum și premieri cât mai consistente pentru sportivii care chiar au obținut rezultate excepționale.

Un alt aspect este legat și de nevoia de investiții în baze sportive cât mai apropiate de copii, dotate cu logistică de o nouă generație, investiția în cei care pregătesc și produc Campioni!!!

Sportcontrol
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!