Trofelul Carpati la a 50-a editie

In 1959, Bucurestiul organiza, pentru prima data, Cupa Orasului Bucuresti, denumire pastrata pentru primele trei editii, un prim mare turneu international organizat in Romania, care urma sa ocupe un loc important in calendarul turneelor amicale pe plan mondial. La mai mult de jumatate de secol de la acea prima editie, Trofeul Carpati revine la Bucuresti pentru aniversarea editiei cu numarul 50!

Constantin “Pilica” Popescu: Prima editie 28 ianuarie – 1 februarie 1959, a fost oarecum de experiment fiind invitate echipe foarte puternice, un handbal in 7 de sala – de la care puteam invata la cel mai inalt nivel, chiar cu riscul infrangerii la scor si o clasare mai slaba. Prima editie a “Cupei orasului Bucuresti” a fost castigata atat la feminin cat si la masculin de echipele H.G.Copenhaga (in realitate echipele nationale ale Danemarcei) care au dat adevarate recitaluri de virtuozitate. Sala Floreasca (azi Lucian Grigorescu) a fost arhiplina timp de 4 zile. Dar au participat si alte mari echipe de mare valoare: Dukla Praga la baieti, selectionatele oraselor Zagreb si Budapesta la fete. S-a hotarat sa participam cu echipe de club sau selectionate de oras tinand seama ca desi eram campioni mondiali la fete si vicecampioni la baieti la handbal in 11, la cel in 7 eram mai la inceput palmaresul trebuia oarecum protejat. – FRH/ Istoria Jocului – Reconstructie – Consolidare – Glorie 1946 – 1962

Lista castigatoarelor editiilor precedente poate fi gasita aici http://bit.ly/CastigatoareTrofeulCarpati , pag. 39

Programul jocurilor – Trofeul Carpati 2018:

Vineri, 23 noiembrie

Romania B – Rusia, ora 16:00
Romania – Serbia, ora 18:30

Sambata, 24 noiembrie

Finala Mica, ora 16:00
Finala Mare, ora 18:30

Biletele pentru Trofeul Carpati se pot achizitiona din reteaua Bilete.ro, de pe site-ul www.frh.ro/bilete sau de la casieria Bilete.ro (Calea Grivitei nr. 143, Bucuresti – in incinta Hotel Ibis Gara de Nord, program Luni – Joi orele 12:00-19:00 si Vineri intre orele 12:00-16:00).

 

Sursa: frh.ro

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

sportcontrol.ro - Stiri, opinii si analiza sportiva - Cluj-Napoca, Transilvania!