TOP 10: Cine este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2022-2023?

TOP 10: Cine este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2022-2023?

0
569

TOP 10 CEI MAI BINE PLATITI SPORTIVI DIN LUME

SPORT: Cine este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2022-2023?

Potrivit clasamentului Forbes, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume, câștigând un total de 136 de milioane de dolari în ultimul an, dintre care 46 de milioane de dolari provin din munca sa pe teren și 90 de milioane de dolari din activitățile desfășurate în afara terenului, cum ar fi contractele de sponsorizare, veniturile din licențiere și apariții. Mutarea lui Ronaldo de la Manchester United la echipa Al Nassr din Arabia Saudită a contribuit la creșterea veniturilor sale. În acest an, opt sportivi au ajuns în clubul de 100 de milioane de dolari, iar Lionel Messi și Kylian Mbappé ocupă locurile doi și trei.

SPORT: Who is The World’s Highest-Paid Athletes in 2022 – 2023?

Veniturile din activitățile desfășurate pe teren versus cele din afara terenului duc la rezultate diferite, așa cum se poate observa la golfiștii Dustin Johnson și Phil Mickelson, care au primit sume semnificative ca taxe de înscriere pentru seria de golf LIV susținută de Arabia Saudită, aceștia fiind cei mai bine plătiți pe teren, dar situându-se pe pozițiile șase și șapte în clasamentul general datorită veniturilor lor relativ mai mici din afara terenului. Ronaldo și starul de baschet american LeBron James au cele mai mari venituri din activitățile desfășurate în afara terenului, cu Ronaldo câștigând 90 de milioane de dolari, iar James câștigând 75 de milioane de dolari, în plus față de jocurile lor.

Câștigătorul elvețian al tenisului, Roger Federer, care s-a retras în septembrie anul trecut, a câștigat 0,1 milioane de dolari pe teren și 95 de milioane de dolari din afara lui, plasându-l pe locul nouă. Starul de baschet american Kevin Durant a câștigat un total de 89,1 milioane de dolari. Forbes menționează că veniturile includ bonusurile din playoff-uri pentru sezonul NFL din 2022 și sezonul NBA din 2021-2022.

Clasamentul de top zece nu include nicio sportivă, evidențiind lipsa reprezentării femeilor în sporturi. În contrast, cea mai recentă ediție a clasamentului Forbes cu cele mai bine plătite sportive, publicată în decembrie, a arătat că starul japonez de tenis Naomi Osaka a câștigat 51,1 milioane de dolari – mai puțin de jumătate din câștigurile anuale ale lui Ronaldo.

Vezi lista celor mai bine platiti sportivi din lume in ultimul an!

TOP 10 CEI MAI BINE PLATITI SPORTIVI DIN LUME:

  1. Cristiano Ronaldo – $136 milioane – Fotbal – Portugalia – On-Field: $46 milioane | Off-Field: $90 milioane
  2. Lionel Messi – $130 milioane – Fotbal – Argentina – On-Field: $65 milioane | Off-Field: $65 milioane
  3. Kylian Mbappé – $120 milioane – Fotbal – Franța – On-Field: $100 milioane | Off-Field: $20 milioane
  4. LeBron James – $119.5 milioane – Baschet – SUA – On-Field: $44.5 milioane | Off-Field: $75 milioane
  5. Canelo Álvarez – $110 milioane – Box – Mexic – On-Field: $100 milioane | Off-Field: $10 milioane
  6. Dustin Johnson – $107 milioane – Golf – SUA – On-Field: $102 milioane | Off-Field: $5 milioane
  7. Phil Mickelson – $106 milioane – Golf – SUA – On-Field: $104 milioane | Off-Field: $2 milioane
  8. Stephen Curry – $100.4 milioane – Baschet – SUA – On-Field: $48.4 milioane | Off-Field: $52 milioane
  9. Roger Federer – $95.1 milioane – Tenis – Elveția – On-Field: $0.1 milioane | Off-Field: $95 milioane
  10. Kevin Durant – $89.1 milioane – Baschet – SUA – On-Field: $44.1 milioane | Off-Field: $45 milioane

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv din lume, câștigând 136 de milioane de dolari în ultimul an. Din această sumă, 46 de milioane de dolari provin din activitatea sa pe teren, iar 90 de milioane din afacerile sale din afara acestuia. Anul acesta, opt sportivi au reușit să intre în clubul celor care au câștigat peste 100 de milioane de dolari, iar Lionel Messi și Kylian Mbappé îl urmează pe Ronaldo. Golferii Dustin Johnson și Phil Mickelson sunt cei mai bine plătiți din activitatea lor pe teren, dar se află pe locurile 6 și 7 în clasamentul general datorită câștigurilor lor comparativ mai mici din afara terenului. Topul nu include nicio sportivă, dar Naomi Osaka din Japonia a câștigat 51,1 milioane de dolari în ultima ediție a clasamentului Forbes cu cele mai bine plătite sportive.

Source: FORBES.COM

TOP10: Cine sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume în anul 2022?

sport, cei mai bine platiti sportivi din lume, cel mai bine platit fotbalist, cel mai bine platit, top 10 cei mai bine platiti sportivi, cel mai platit sportiv in 2023, clasamentul celor mai bine platiti sportivi in 2023, top clasamant sport, top 10 sport, top 10 sportivi din lume, cei mai bine clasati sportivi, cei mai bine platiti sportivi din lume, clasamantul celor mai bine platiti sportivi in anul 2023, cele mai bune sporturi, cele mai platite sporturi, sponsorship, marketing, contracte de publicitate, cristiano ronaldo, fotbal, box, messi, canelo alvarez, tenis, golf, arte martiale, sponsorizari, sponsor, parteneri sport, management sportiv, manageri sportivi, luptatori sportivi, bani in sport, cei mai multi bani din sport, simona halep,

Cadoul perfect pentru copii - Bijuterii personalizate Bucurestichicbijoux.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here