GAMING: AMBER Studio atrage o investiție de 20 mil. $. Evaluare de 190 milioane dolari

GAMING: AMBER Studio atrage o investiție de 20 mil. $. Evaluare de 190 milioane dolari

0
416
Amber Studio Gaming Romania
Amber Studio Gaming Romania
Asigurare rapida și ieftina!pint.ro%20

GAMING: AMBER atrage o investiție de 20 mil. $. Evaluare de 190 milioane dolari

Amber Studio SA este un dezvoltator independent de jocuri video la nivel global angajat în ecosistemul de esports.

Compania are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles șicolaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things și Link Twin și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber Studio SA, un dezvoltator independent de jocuri video la nivel global, a primit o investiție în valoare de 20 de milioane de dolari de la un fond de investiții. Evaluarea post-investiție a companiei românești este de 190 de milioane de dolari, iar o parte importantă din fonduri va fi folosită pentru dezvoltarea Amber prin noi fuziuni și achiziții.

Mihai Pohonțu, președintele Amber, a precizat:

„Acesta este începutul unui nou capitol din istoria Amber, unul în care ne vom extinde rețeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile și platformele, consolidând în același timp capabilitățile studioului nostru la nivel de servicii. La această scară mai largă, vom putea realiza implementarea viziunii noastre de a îmbunătăți ecosistemele de dezvoltare a jocurilor din întreaga lume prin investiții în comunitate și inovare.”

Potrivit unui comunicat de presă al Amber, un fond consiliat de Emona Capital LLP („Emona Capital” sau „Emona”), o firmă de investiții din Londra, a decis să investească până la 20 de milioane de dolari în companie, la o evaluare post-investiție de 190 de milioane de dolari. Finanțarea primită de studioul românesc va fi folosită pentru accelerarea dezvoltării globale prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o gamă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii-suport.

Amber Studio - Gaming Romania
Amber Studio – Gaming Romania

Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

AMBER STUDIO, GAMING, JOCURI ONLINE, INVESTITII, TEHNOLOGIE, Tetris Beat, Super Spy Ryan, PositronX, Wild Things, Link Twin, Children of Light, Nascar Heat 5

Cadoul perfect pentru copii - Bijuterii personalizate Bucurestichicbijoux.ro/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here